Dane administratora danych

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest MS 7 INVEST Sp. z o.o. z Siedzibą w Redzie, ul. Olimpijska 24/3, kod pocztowy 84-240 Reda;
  2. Kontakt z Administratorem Danych Osobowych: biuro@partycamp.pl , tel.:+ 48 58 380 08 03
  3. Cele i podstawy przetwarzania danych
    Dane osobowe Klienta będą przetwarzane w następujących celach:
  • w celu wykonania Umowy lub podjęcia działań przed zawarciem Umowy (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. b Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. tzw. ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych, dalej: RODO);
  • w celu wykonania obowiązków prawnych ciążących na MS 7 INVEST Sp. z o.o. w związku z realizacją Umowy, w szczególności obowiązków w zakresie prowadzenia rachunkowości i dokonania rozliczeń podatkowych (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. c RODO);
  • w celu ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń pomiędzy Klientem a MS 7 INVEST Sp. z o.o. (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
  • w celu marketingu bezpośredniego produktów lub usług MS 7 INVEST Sp. z o.o.w trakcie obowiązywania Umowy z Klientem (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
  • badań poziomu satysfakcji Klienta ze świadczonych przez MS 7 INVEST Sp. z o.o. usług i jej produktów (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
  • za zgodą wyrażoną przez Klienta, jego dane osobowe mogą być przetwarzane w celach każdorazowo wskazanych w klauzuli zgody, np. w celu przesyłania oferty handlowej lub kontaktów telefonicznych, przez MS 7 INVEST Sp. z o.o. na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO. Wyrażenie zgody na przetwarzanie danych osobowych w powyższych celach nie jest wymagane w celu zawarcia i wykonania Umowy.
  1. Odbiorcy danych
    MS 7 INVEST Sp. z o.o. może ujawnić dane osobowe Klienta podmiotom świadczącym na rzecz MS 7 INVEST Sp. z o.o.usługi prawne.MS 7 INVEST Sp. z o.o. w związku z wykonywaniem Umowy ujawnia dane osobowe Operatorowi Systemu Dystrybucyjnego. MS 7 INVEST Sp. z o.o. może również powierzyć przetwarzanie danych osobowych Klienta:
  • dostawcom usług lub produktów, działającym na rzecz MS 7 INVEST Sp. z o.o., w szczególności podmiotom świadczącym MS 7 INVEST Sp. z o.o. usługi IT, prawne, księgowe, obsługowe, sprzedażowe, agencyjne, pocztowe, kurierskie, drukarskie, hotelowe, transportowe, ubezpieczeniowe oraz innym partnerom MS 7 INVEST Sp. z o.o., z którymi MS 7 INVEST Sp. z o.o. współpracuje łącząc produkty lub usługi.

Zgodnie z zawartymi z takimi podmiotami umowami powierzenia przetwarzania danych osobowych, MS 7 INVEST Sp. z o.o. wymaga od takich dostawców usług zgodnego z przepisami prawa, wysokiego stopnia ochrony prywatności i bezpieczeństwa danych osobowych Klienta przetwarzanych przez nich w imieniu MS 7 INVEST Sp. z o.o..

  1. Okres przechowywania danych
    Dane osobowe Klienta będą przechowywane przez okres niezbędny do wykonania Umowy, po czym dane będą przechowywane przez okres właściwy dla przedawnienia roszczeń i czynów karalnych lub przez okres wymagany przepisami prawa, np. przepisami podatkowymi.
    W trakcie obowiązywania Umowy z Klientem jego dane osobowe będą przetwarzane w celu marketingu bezpośredniego produktów lub usług MS 7 INVEST Sp. z o.o., i będą przechowywane do czasu wniesienia przez Klienta ewentualnego sprzeciwu wobec przetwarzania jego danych osobowych na potrzeby realizacji takich celów. Z kolei po zakończeniu obowiązywania Umowy z Klientem jego dane osobowe będą przetwarzane w celu marketingu bezpośredniego produktów lub usług MS 7 INVEST Sp. z o.o.. i będą przechowywane do czasu cofnięcia zgody przez Klienta. MS 7 INVEST Sp. z o.o.. pozostawi jednak imię, nazwisko oraz numer PESEL Klienta, wyłącznie dla uniknięcia ponownego wykorzystania danych osoby w celach objętych sprzeciwem lub objętych cofniętą zgodą.
  2. Prawa Klienta
    Klient
    ma prawo:
  • dostępu do treści swoich danych – w granicach art. 15 RODO,
  • ich sprostowania – w granicach art. 16 RODO,
  • ich usunięcia – w granicach art. 17 RODO,
  • ograniczenia ich przetwarzania – w granicach art. 18 RODO,
  • przenoszenia danych – w granicach art. 20 RODO.
  • w przypadku przetwarzania danych osobowych w celu marketingu bezpośredniego produktów lub usług MS 7 INVEST Sp. z o.o.. w trakcie obowiązywania Umowy z Klientem, badań poziomu satysfakcji Klienta ze świadczonych przez MS 7 INVEST Sp. z o.o.. usług i jej produktów oraz zapraszania do wzięcia udziału w konkursach organizowanych przez MS 7 INVEST Sp. z o.o..
  • ma prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania jego danych osobowych na potrzeby realizacji takiego celu.
  1. W przypadku przetwarzania danych osobowych na podstawie zgody (np. wyrażenie zgody na przetwarzanie danych osobowych
    w celu marketingu bezpośredniego produktów lub usług MS 7 INVEST Sp. z o.o.. po zakończeniu obowiązywania Umowy z Klientem)
  2. Klient ma prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.
  3. Realizacja praw, o których mowa powyżej może odbywać się poprzez wskazanie swoich żądań przesłane Inspektorowi Ochrony Danych na adres e-mail: biuro@partycamp.pl.
  4. Klient ma prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, jeżeli sądzi, że MS 7 INVEST Sp. z o.o. przetwarza jego dane osobowe z naruszeniem przepisów RODO.